Regio Bergville

 


Lekker ontbijt in de B&B.

Onze gastheer geeft ons nog enkele tips ivm de route die we kunnen volgen en waar te stoppen. We schrijven nog iets in het gastenboek en we vertekken richting Bergville-Oliviershoek. We hebben een lange rit voor de boeg, want we willen niet over de N3 (freeway) rijden maar langs de gravel roads, die zijn dan ook het mooiste.We rijden door verschillende landschappen, bergen, meren, open vlaktes, dan weer door bossen. Af en toe passeren we iemand, er wordt altijd gewuifd. We zitten in de middle of nowhere, niemand te zien voor een lange tijd. En stoffig. Na vele kilometers een dorp, kindjes zingen en wuiven. Langs deze gravel roads kan je natuurlijk niet hard rijden en we halen een gemiddelde van 40 per uur. Af en toe ook dieren op de weg; koeien en schapen.


In Winterton stoppen we om iets te eten. We bestellen een pizza voor ons twee. Vanaf Winterton is het asfalt. We stoppen nog in Bergville om naar de winkel (SPAR) te gaan en naar de ATM voor centjes. Aan de ATM staat een security die mensen helpt om geld af te halen aan de automaat. Nog vele mensen kunnen blijkbaar niet lezen of schrijven! 

We nemen onze intrek in Caterpillar Catfish Cookhouse. Hier hebben ze bungalows voor een schappelijke prijs. Het ziet er allemaal heel goed uit. Alleen ligt het op een open vlakte op een hoogte van 1700 meter, en dat wil zeggen dat het er s’avonds koud is! Maar ja dan slapen we toch. Hier is ook een restaurantje aan met een beperkte kaart, maar wel lekker eten. S’avonds zitten we nog even in de sjieke lounge waar we kunnen internetten. Dan weer tijd om onder de wol te kruipen.

Geen opmerkingen: