Spioenkopdam en Royal Natal

 


Vroeg opgestaan zonder te onbijten en wij weg richting Spioenkopdam Nature Reserve. We gaan wat diertjes zien! We nemen een ontbijtje in Winterton; toasted sandwich met kaas en hesp en koffie. De serveerster vraagt of we er fritjes bij willen. Nee niet voor mij. “Ja maar” zegt ze “het is in de prijs inbegrepen!” Nee toch liever geen fritten als ontbijt, vinden we toch maar raar.

Aan de ingang van Spioenkopdam betalen we 40 rand (4,2€) en krijgen we ook nog een plannetje. We moeten onze naam en nummerplaat invullen op een papier, dat heb je hier wel meer. Er is hier ook een camping en picknickplaatsen met bbq’s. Het reserve is niet zo groot, ongeveer 6000 ha, maar toch wel de moeite. De landschappen met het meer en de bergen om de achtergrond. We zien hier zebra’s, giraffen, impala’s, blesbokken, witte neushoorns, wildebeest (gnoe’s), nyala’s, eland en veel vogels. We zijn hier toch weeral een paar uurtjes aan het genieten. We hadden er niet veel van verwacht maar het is toch wel een grote meevaller.

Als we het park verlaten gaan we de Woodstock Scenic Drive naar Royal Natal doen. Een alternatieve route maar echt wel prachtig. We rijden door vele dorpjes, veel mensen op de straat afwel met kruiwagen, fiets, te voet en iets op hun hoofd. En altijd de drakensbergen op de achtergrond. We zien het “Amphitheatre” opdoemen. Het is een 6 km brede halve maan vormige basalten wand van 1500 meter hoog. Met de rondavels (huisjes) op de voorgrond is dit echt wel een mooi tafereel. We rijden het park binnen en betalen 60 rand inkom (6,25€). Het is hier wel mooi maar meer dan we buiten het park al zagen, krijgen we niet te zien. Tenzij je natuurlijk urenlange wandelingen gaat maken naar de watervallen, maar daar hebben we geen tijd en ook geen goesting voor. In dit park kan je ook kamperen en we zien veel zuidafrikanen aankomen met caravan en volgepropte auto’s om hier het lange weekend (1 mei) door te brengen. Het zal hier weer een braaifestijn worden! We krijgen wat honger en we stoppen bij de “Tower of Pizza”, net buiten het park. Wim bestelt een soep met brood en ik een kleine pasta met champignons. Terug naar onze slaapstek nu.

Geen opmerkingen: