Bigodi Swamp

Zaterdag 9 augustus 


 

Vandaag blijven we wat langer liggen. 

Een rustige dag, s’morgens een ontbijt met banana pancake. We vertrekken naar Bigodi Swamp. Onderweg zien we een jongetje op een zelfgemaakte fiets uit hout! Dat moeten we eens van dichterbij bekijken. Je kan er niet echt mee fietsen maar wel op zitten en dan voortduwen als een step. Zo kunnen ze ook nog dingen vervoeren. Ongelooflijk een houten fietsje. 

Het duurt niet lang of er staan een hoop mensen om ons heen. Zij komen ons ook eens van dichterbij bekijken. Nieuwsgierig, maar wij ook! Een man maakt met de hand bakstenen, wat een zware stiel! Hij is dan ook gespierd alsof hij elke dag naar de fitness gaat. Mensen bewerken elkanders land, vandaag bij ‘Jef’ en morgen met zen allen naar ‘Jul’. 

In Bigodi Swamp gaan we een wandeling maken. We krijgen een gidse mee. Terwijl we wandelen zien we baboons, red tail monkey, red colobus, black and white colobus, grey cheeked mangabey, vervet monkeys, chimps, veel vogels en vlinders. De gidse weet veel over de dieren te vertellen, zij doet dat heel goed. Na de wandeling gaan we terug lunchen in het restaurant van Kibale Forest. 

Wim neemt beef en ik neem vis. Ondertussen is het 3 uur geworden en we willen terug naar Lake Nkuruba rijden. Daar zitten ook wat aapjes in de omgeving dus kunnen we misschien nog wat foto’s maken. Op weg naar Lake Nkuruba zien we nog chimps in de bomen. 

Verder zien we een safaribus staan met platte band. We gaan zien of we kunnen helpen. Het heeft wat geregend en de weg is veranderd in slijk. Dus onze schoenen hangen al vlug vol met modder. De chauffeur heeft geen goede wielsleutel bij om de band te vervangen. Dus hij rijdt met ons mee naar het volgende dorp om één te zoeken. 

Hij stapt uit en wij rijden verder en opeens begint onze auto te schuiven! Door het slijk is het hier spiegelglad. We zitten vast in een greppel en hangen tegen een verhoogde graskant. Het is niet waar zekers! David probeert eruit te geraken maar het lukt niet. Iemand komt met een schop aangelopen en David begint te schuppen. Ondertussen hebben wij natuurlijk weer veel bekijks van de locals. 

Een beetje verder rijdt er ook nog een vrachtwagen vast! Wat een gedoe allemaal! Uiteindelijk krijgen we de auto terug op de baan. Oef! Als we aan de lodge aankomen hebben we wel een biertje verdiend! S’avonds eten we beef curry met rijst en matoke.

Geen opmerkingen: