Terug naar Entebbe

Zondag 17 augustus 

 


Langs Nshara Gate verlaten we Lake Mburo. 

De mensen zijn weer helemaal opgetipt, het is zondag hé! We komen terug aan de evenaar en we stoppen om wat foto’s te maken. In Mpigi slaan we rechtsaf een zandweg in, op weg naar de ferry. 

We moeten nog een uur wachten tot de ferry uitvaart. En dan is het zover. Eerst alle auto’s erop dan boda’s en de mensen. Het zit hier goed vol, we zullen maar hopen dat we aankomen.... 

We verblijven deze keer in het Anderita Beach Hotel, vlak aan het strand. Het is een oud hotel dat betere tijden heeft gekent. Typisch afrikaans.... We hebben ook een balkon met uitzicht op het Lake Victoria! Echt super. S’avonds gaan we nog naar Goretti’s, gewoon de straat oversteken. 

We eten kip met mash patatoes. Wat verderop is er ook nog een gezellig restaurant, Island Beach Café waar we de volgende dag gaan eten. We bezoeken de Botanical Gardens, te voet gaan we er naartoe en met een tuk tuk komen we terug. 

We zouden graag Kampala bezoeken, dus moeten we op zoek naar transport en liefst ook een gids want we willen naar de markt en ik denk dat we daar anders verloren lopen. We vragen eerst een prijs aan de chauffeur van het hotel, hij vraag 80 dollar. Vind ik wat veel. 

Op de hoofdweg is een reisburo dus gaan we daar eens naartoe en vragen ook een prijs, de dame doet een voorstel voor een tour en vraagt er 370 dollar voor! We zeggen tegen haar dat het veel te veel is en bedanken haar. Ze vraagt wat we dan wel willen betalen? Ze kijkt ons vragend aan, moeten we nu beginnen afbieden????? 

 Ik zeg dat ik wel met de matatu zal gaan. We wandelen terug en komen voorbij een African Roots Guesthouse. Ze organiseren ook tours en word alleen door vrouwen gerund. We gaan daar vragen wat het ons zal kosten om met ons naar Kampala te gaan : 140000 shilling dat is dus ongeveer 40 euro, we kunnen ons oren bijna niet geloven en we leggen direkt vast! 

Morgen naar Kampala met Anna van de African Roots!

Geen opmerkingen: