Murchison Falls

Dinsdag 5 augustus


 

Vandaag begint onze rondreis. 

Vroeg op dus! Tijdens het ontbijt arriveert onze driver en gids, goed op tijd dus. We hebben een lange rit voor de boeg. We rijden door Kampala waar het enorm druk is. 

Maar er is altijd wel wat te zien onderweg. Na Kampala wordt het minder druk en bijna geen auto’s meer op de weg. We rijden regelmatig door een dorpje of stad. We kijken onze ogen uit! Langs de kant van de weg zie je vanalles! Bij de beenhouwer zie je grote stukken vlees hangen. 

Vele mensen met gele jerrycans, die gele jerrycans zie je bijna overal in Afrika denk ik. Langs de kant van de baan zie we allemaal stalletjes waar ze vanalles verkopen; fruit, groenten, kleding, meubels. Het is een rit vol met nieuwe indrukken. 

Onderweg stoppen we aan een tankstation voor een plaspauze, een gat in de grond, dat valt niet mee. S’middags stoppen we aan het New Court View Hotel in Masindi. We eten er kip met rijst en een biertje erbij. 

Dan verder naar Murchison Falls. Hoe je je weg hier kan vinden is me een raadsel, (zonder gps weliswaar). Er zijn geen richtingaanwijzers, geen verkeersborden die je laten weten of je op de goeie weg zit of hoeveel kilometer je nog moet doen. Geen baannummers. Niets! 

Normaal rijden wij altijd op kaart en nooit op gps, maar dat zou hier toch niet lukken. Als we aan de ingang zijn van Murchison is het toch nog een eind rijden naar de “Top of the falls”. 

We staan boven aan de waterval en krijgen fijne waterdruppels over ons lijf. Het is een warme dag geweest dus dit komt goed van pas. Het is een serieus gedonder van het water dat naar beneden stort. 

Nu verder naar het Red Chilli Camp. We krijgen een stenen chalet met kleine zithoek, 2 slaapkamers en een grote badkamer. Heel eenvoudig maar meer hebben we niet nodig. Eerst een douche, dan nog wat eten en een drankje. 

We eten beef stew met pasta, niet slecht.

Geen opmerkingen: