Kampala

Maandag 18 augustus 

 


S’morgens vragen we aan de receptie van ons hotel of ze Anna willen opbellen en zeggen dat we klaar zijn om te vertrekken, we hadden dat zo afgesproken. 

De receptioniste zegt zo heel serieus dat dat niet gaat omdat ze geen belkrediet hebben. En de winkel voor belkrediet is nog niet open, dus ze kan ook geen gaan halen.... Geen werkende telefoon in een hotel, t’is niet waar zekers! 

We proberen dan zelf te bellen met onze gsm maar dat lukt ook niet. Dus gaan we maar te voet naar Anna en als we daar aankomen staan ze natuurlijk op ons te wachten. We rijden een uurtje naar Kampala en dan komen we in het drukke hectische verkeer! Hier wil ik dus zelf niet rijden. Samen met Anna gaan we te voet verder, zij weet de weg! 

We bezoeken de Owino Market, smalle steegjes waar je alles kan kopen. Waar ze vlees verkopen draait men maag wel even om, stinken! Het vlees hangt er aan haken omhoog, maar ook de ingewanden liggen daar te koop! Daarna komt de vis, ook al zo een sterke geur. Gedroogde zilvervisjes blijken heel gezond te zijn en Anna koopt er. Bij de ‘afdeling’ kleding zien we dat alle kleding 2de hands is! 

De mensen willen alleen maar 2de hands kleding kopen omdat dit nog degelijk is en goedkoop. Nieuwe kleding komt allemaal van China en is snel versleten. Je kan hier echt alles kopen, je kan zelfs je telefoon laten opladen. We gaan naar een andere markt, alleen fruit en groenten. 

We proeven van een mango, die smaakt zo heerlijk zoet een hele andere smaak dan bij ons. Sommige groenten kennen we niet. We wandelen nog verder naar een Craft Market, souvenierkes dus. Maar ja wat hebben we nodig? Allemaal beeldjes en juweeltjes. Het is genoeg geweest, we hebben het hier wel gezien en stappen terug in de auto terug naar Entebbe waar het rustiger is! 

Anna was een heel goede gids en we bedanken haar. Ze is een hele lieve vrouw en vertelt graag over Uganda en de locale gebruiken. We gaan nog iets drinken aan het strand van Lake Victoria, lekker genieten van de laatste zonnestralen. 

The monkey and the monkey’s Als we s’avonds op ons balkon zitten komen er een aantal monkeys bijzitten! Hoe schattig met hun baby’s aan hun lijf. Ze hebben echt geen bang van ons, ze komen zelfs heel dichtbij en proberen iets te stelen. 

Vannacht vertrekken we terug naar België....

Geen opmerkingen: