Murchison

Woensdag 6 augustus 

 


We gaan een game drive doen, dus heel vroeg op. Daarvoor moeten we de ferry nemen, de Paraa Ferry, om over de Victoria Nile te geraken. Om 7 uur is de eerste boot en er kunnen maar 8 auto’s op. 

We hebben pech want als we er aankomen staan er al 8 auto’s te wachten, wij zijn dus de negenste! Maar we hebben tijd en ondertussen zien we al nijlpaarden in de rivier en een mooie zonsopgang! En na 20 minuten zijn wij ook over. Een hele belevenis zo’n ferry. 

Aan de andere kant van de rivier is Murchison veel opener en meer veel vlaktes. Murchison heeft prachtige landschappen met de Victoria Nile op de voorgrond en Lake Albert erachter. Heel de voormiddag rijden we rond en zien we hartebeest, buffels, olifanten, jackals, giraf, zelfs hyena! En grote kuddes Ugandan Cob. 

Dan nemen we terug de ferry, terwijl we wachten zien we weer nijlpaarden in de rivier. Na de middag willen we een boottour maken op de Victoria Nile. 

We stappen aan boord van zo een toeristenboot, er zijn nog 2 mensen. We wachten er komt niemand meer. Als we maar met 4 blijven hebben we wel heel de boot voor onszelf! Ze laden nog een grote frigobox vol bier. Dus we denken dat de boot wel zal gaan vertrekken. Een paar minuten later vertellen ze dat we een andere boot gaan nemen, omdat er te weinig volk is. Dus we verhuizen naar een kleinere boot, met frigobox en al. Ja, nu gaan we wel vertrekken. 

We varen naar de overkant van de rivier, waar er nog volk opstapt. De kleine boot is goed vol nu. We vertrekken terug.... terug naar de overkant van waar we vertrokken zijn! Als we daar zijn wordt er ons vertelt dat we terug naar de eerste (grote) boot moeten! Terug verhuizen, frigobox gaat ook weer mee natuurlijk! 

We kunnen niet meer volgen maar dat is afrikaanse logica. De gidse op de boot zegt;”Nu heb je thuis iets te vertellen!” Ze heeft gelijk, kunnen we dan nu vertrekken? Wat een gedoe om eens met een bootje te varen. Eindelijk vertrekken we dan toch. Tijdens onze boottour zien we veel hippo’s, ook krokodillen en veel verschillende vogels. 

En dan zien we de grote Murchison Falls! Wat een gedonder! Een grote waterval die naar beneden stort, al het water moet door een ‘engte’ van 8 meter. Daardoor wordt het zo spectaculair. 

De afrikaanse tijd gaat precies zo snel, want het is weeral tijd om te douchen en te eten. S’avonds als het donker is, zit ik voor ons huisje te genieten. 

Opeens wandelt er een familie warthogs voorbij op zoek naar eten. Er is er een hele grote bij en die komt mijn richting uit! Eventjes snel naar binnen tot hij weg is, hij wil precies mee naar binnen komen!

Geen opmerkingen: