Ishasha naar Lake Bunyonyi

Woensdag 13 augustus 


 

Aan het ontbijt vertelt de eigenaar dat er een “kill” is geweest. Dus er is een grote mogelijkheid dat we leeuwen gaan zien! 

Als we doorrijden zien we langs de kant van de weg een halfopgevreten buffel liggen. Dus de leeuwen kunnen nog in de omgeving zijn! De localen snijden stukken vlees van het kadaver en nemen het mee. 

We rijden wat verder en daar zien we langs de kant van de weg in het hoge gras 4 leeuwen liggen! Gewoon prachtig! Ze rusten uit na het vele eten van de lekkere buffel. Wim gaat op het dak van de auto staan. Terwijl we daar staan te kijken komt het hollands koppel er aan en vraagt of ze mee in onze auto mogen. Natuurlijk! En ze kruipen mee op het dak! 

We blijven er zeker een uur staan. Maar dan moeten we echt verder. Onderweg in Kihihi gaat onze chauffeur even met de auto naar een garage. Wij wandelen wat in het dorp en iedereen staart ons natuurlijk aan of spreekt ons aan. 

We gaan op zoek naar sigaretten en stappen een winkeltje binnen. Wim vraagt hoeveel het is voor een pakje sigaretten ; 2600 Shilling (0.70 €). En hoeveel is het dan voor 10 pakjes? Oei, moeilijke vraag, de mevrouw van de winkel stuurt haar zoontje weg om het ergens te gaan vragen... We krijgen 10 pakjes voor 23000 shilling! (6.6 €) 

Na een lange rit komen we aan bij de Crater Bay Cottages. We blijven hier 2 dagen en krijgen een leuke rondavel met een heerlijk warme douche! Ik wist niet dat zo een warme douche zo deugd kon doen, amai ik geniet ervan! 

We hebben een prachtig uitzicht op Lake Bunyonyi. Het is hier weer prachtig, mooie natuur. 

S’avonds eten we hier steak met champignons met fritten. 

Daarna praten we nog lang na met de eigenaresse, Claire en een duitser, Fifi die hier rondreizen organiseerd. Deze keer gaan we redelijk laat slapen.

Geen opmerkingen: