Hippo’s in Lake Mburo ... Jesus never fails

Vrijdag 15 augustus 

 


Nog even genieten van het mooie uitzicht op Lake Bunyonyi tijdens ons ontbijt. 

Om half 8 vertrekken we. We rijden naar Kabali de hoogste stad van Uganda (1800m). Er hangt mist. Als we verder door de bergen rijden in de mist geeft het iets mytisch. Het duurt niet lang of de zon komt tevoorschijn. 

Na Kabali rijden we op een goede nieuwe baan, geen putten! Amai, dat doet eens deugd, even geen afrikaanse massage! Er is weer vanalles te zien langs de kant van de weg. De was hangt te drogen in de bomen en struiken. De timmerman maakt doodskisten met venstertjes. 3 mannen met een fiets op een brommer. Kinderen spelen met een stok duwen ze een band verder. 

Voorbij Ntungamo is het terug zandweg maar ze zijn volop aan het werken aan een nieuwe weg. Tot aan Mbarara slechte weg, daarna terug goed. Een grote matatu van Global Coaches met opschrift ‘Jesus never fails’ steekt ons voorbij en moet op het nippertje terug invoegen voor een tegenligger. Mijn hart staat bijna stil, een accident vermeden. Iets verder word de bus tegengehouden door een politiecontrole. 

Hier is regelmatig controle wat we elders nog niet gezien hebben. We rijden het Nationaal Park Lake Mburo in langs de Sanya Gate. Als we aan het meer staan zien we veel hippo’s. Het is wat bewolkt maar we nemen toch het bootje om te gaan varen op het meer. 

We zien hippo’s, fisheagles, kingfishers en krokodillen. Het word slecht weer en begint te regenen, ik ben blij dat het boottochtje voorbij is want met zo’n weer op zo’n bootje is niet echt leuk. Tijdens onze rit door het park zien we nog zebra’s, impala, waterbok, bushbok, baboons, vervet monkey, ... 

Boven op een heuvel is onze slaapplaats voor 2 nachten gelegen, Eagle’s Nest. We slapen in een bushtent met eigen bushdouche en eco-wc. Rondom hebben we mooie uitzichten over het park. Onze bushdouche is een grote zak met warm water waar je onder moet gaan staan. Onze eco-wc : eerst moet je bananenblad in de pot leggen, de pot is zonder water, dan doe je je ding, dan trap je op een pedaal en de bodem van de pot gaat open en alles valt in een pot eronder mooi ingepakt in het bananenblad!

Geen opmerkingen: