Lake Bunyonyi

Donderdag 14 augustus 


 

Een spanish omelette als ontbijt dat gaat er altijd wel in! 

Vandaag gaan we een boottrip doen op Lake Bunyonyi, tussen de vele eilandjes. Op een eiland bezoeken we een dorpje en het schooltje. Een paar kindjes blijven achter ons lopen, ze verwachten dat ze snoep krijgen. Spijtig maar dat hebben we niet bij. 

We vinden het zo erg dat al die toeristen met snoep afkomen, begrijp ik niet! En dan verschieten ze dat kindjes beginnen te bedelen! Een oude vrouw begint voor ons te dansen. Ze zegt dat we welkom zijn, wat een ontvangst! Mensen brouwen zelf hun bier en nogal veel ook! 

Iedereen drinkt elke dag van het bier. Het is heel straf bier, dus we proeven maar niet. Op de grond zien we ook lege plastieken zakjes liggen, waar waragi heeft ingezeten, Ugandese gin.

 Ja ze verkopen dat hier in plastieken zakjes. Blijkbaar wordt er hier wel wat afgezopen! 

S’middags gaan we lunchen en ik neem crayfish garlic (rivierkreeftjes) en Wim neemt pork. Na de middag wandelen we naar Bunyonyi Overland camp en gaan daar nog een terrasje doen. 

Het was een hele relaxte dag, dat mag al wel eens na al dat vroeg opstaan. Op tijd een lekkere lange douche, warm water! Wat een luxe je kan het niet geloven! 

S’avonds eten we nog een mushroom soup, chicken stew met rijst, pork fillet met mash potatoes.

Geen opmerkingen: