Naar Queen Elizabeth National Park

Zondag 10 augustus 


 

We staan op, pakken alles in, wat redelijk vlug gaat, en we gaan ontbijten. 

We genieten nog van de rust hier. Dan vertrekken we naar Fort Portal. In Fort Portal gaan we naar de supermarkt en naar de bank, onze centjes raken stilaan op. Er zijn veel mensen op straat, allemaal in hun mooiste kledij. 

Het is zondagmorgen en iedereen is naar de kerk geweest. Vrouwen hebben lange kleren aan met veel bling bling en hoge hakken. Hoe ze het voor elkaar krijgen van hier op te lopen met deze zandwegen is me een raadsel. Dan weer verder. 

Ondertussen duiken de Rwenzori Mountains op, wat hele mooie uitzichten geeft. Rond de middag gaan we lunchen in Simba Safari Camp, het ziet er een leuke plek uit. Als we aan de evenaar komen staat er een "monument" willen we stoppen om een foto te maken ?. 

Het bewijs dat we er zijn geweest hé! Maar er staan 2 bussen en rond het beeld van de evenaar staat het vol met aziaten. Dus we hebben geen zin om hier te stoppen, het gaat toch niet lukken om een foto te nemen, we rijden door. 

Als we aankomen bij Queen Elizabeth National Park doen we nog een late game drive. Het lijkt of het gaat regenen dus rijden we door naar onze slaapplaats voor enkele dagen ; de Bush Lodge, net buiten het park. 

We hebben een grote tent met dubbel bed en “eco wc”, en een bush douche, buiten douche, heerlijk! We hebben zicht op de rivier met hippo’s, we horen ze knorren dus heel dichtbij. Heel mooi hier, we genieten ervan. 

S’avonds eten we pompoensoep, beafsteak met rijst en als dessert een pannekoek. Als we in ons bed liggen horen we de hippo’s, zalig...

Geen opmerkingen: